Politie houdt meerdere verdachten aan tijdens Donkere Dagen Offensief

donderdag 21 januari 2016

Heerde / Nunspeet - Heerde / Nunspeet - Tijdens de donkere dagen, in de periode oktober tot en met maart, houdt de politie preventieve acties zoals extra controles en toezicht. Agenten die dinsdagmiddag –en avond 19 januari toezicht hielden in het gebied van de Veluwe-Noord boekten goede resultaten.

De controles werden uitgevoerd door agenten van het Verkeershandhavingsteam; -het Woninginbrakenteam; medewerkers van het politieteam Veluwe-Noord en buitengewoon opsporingsambtenaren van de gemeente Heerde.

In de middag rond 16,15 uur, werd een auto staandegehouden met een kapotte koplamp op de Plesmanlaan in Nunspeet. Zowel de auto als de inzittenden werden gecontroleerd. Bij het onderzoek werd in de auto een grote hoeveelheid harddrugs aangetroffen. Er is ongeveer 1 ½ liter GHB en ongeveer 700 gram speed in beslaggenomen. Verder werden er nog diverse steekwapens in de auto gevonden en in beslag genomen. De twee inzittenden van 26 en 18 jaar oud uit Hilversum werden aangehouden. De verdachten zijn in verzekering gesteld.

Rond 20.15 uur werd een auto gecontroleerd op de Eperweg in ’t Harde. Bij die controle door onder andere het verkeershandhavingsteam, werden drie inzittenden aangehouden voor het bij zich hebben van een grote hoeveelheid inbrekerswerktuigen. Tegen deze inzittenden is proces-verbaal opgemaakt. Twee van de verdachten zijn 27 jaar oud en afkomstig uit Utrecht. De derde is 22 jaar oud en afkomstig uit Maarssen.

 

Preventie

In Heerde is tussen 19.00 en 21.00 uur een preventief gesurveilleerd. Dat was gericht op het voorkomen van inbraken. Hier is ter voorkoming van misdrijven gesproken met meerdere bewoners.

 

Ogen en oren

Gedurende de donkere dagen, in de periode oktober tot en met maart, zal de politie plaatselijk meer surveilleren, preventieve acties houden, inbrekers, overvallers en straatrovers extra in de gaten te houden en extra energie te steken in het opsporen van daders. Ook onze partners, zoals gemeenten en Openbaar Ministerie zetten een extra tandje bij. Daarnaast hebben we echter ook de ogen en oren van alle inwoners in ons gebied hard nodig om verdachte zaken aan ons te melden.

 

Bel 112

U kunt zelf ook veel doen om te voorkomen dat u slachtoffer wordt van een woninginbraak door te zorgen voor degelijk hang- en sluitwerk en het goed afsluiten van de woning als u weggaat. U kent uw buurt het beste. U weet wie uw buren zijn en in welke auto’s zij rijden. Bel altijd 112 als u in de buurt iets verdachts ziet. Noteer bijvoorbeeld het kenteken van de verdachte auto en/of het signalement van de verdachte persoon. Geef dit door aan de politie.

 

2016032495/ 2016032777

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Wijhe | 112 alarmeringen Wijhe | Goedkoop Tanken in Wijhe | Supermarkten in Wijhe | Weerbericht Wijhe