Politie houdt drie personen aan wegens belediging en bedreiging

zondag 15 november 2015

Raalte - Agenten hielden op zondag 15 november op de Molenhof in Raalte twee 33-jarige mannen en een 35-jarige vrouw uit Raalte aan. Een van de mannen en de vrouw worden verdacht van belediging van de agenten. De andere man wordt verdacht van bedreiging.

Omstreeks 2.00 uur hoorden agenten die voor het politiebureau stonden lawaai uit de richting van de supermarkt aan de Molenhof. Toen zij er naartoe reden kwamen ze de twee mannen tegen. Een van hen stak zonder reden zijn middelvingers op tegen de agenten. De agenten spraken de man hierop aan, waarna hij begon te schelden. Toen agenten hem hiervoor wilden aanhouden, draaide man door en sloeg een van de agenten in het gezicht. De andere man vond het nodig om de agenten te bedreigen. Hij werd daarop ook aangehouden. De vrouw kwam tijdens de aanhoudingen aanlopen en begon zich ermee te bemoeien. Ook schold ze de agenten uit. Daarom werd ze aangehouden

Geweld tegen hulpverleners

De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak en treedt er altijd tegen op. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Het beleid van het openbaar ministerie is erop gericht dat personen die geweld uiten in de richting van bijv. politie- brandweer- en ambulancepersoneel, een hogere strafeis tegemoet kunnen zien.

2015557467

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Wijhe | 112 alarmeringen Wijhe | Goedkoop Tanken in Wijhe | Supermarkten in Wijhe | Weerbericht Wijhe